Alzheimer: Nytt kapital tar AlzeCure mot börsen

– Marknaden är enorm, säger Johan Sandin, vd för det nybildade AlzeCure Pharma AB.

Forskningsorganisationen AlzeCure, som med stöd från Swelife närmar sig en medicin mot Alzheimers sjukdom, har i sommar tagit in 70 miljoner kronor för att ta projektet fram till kliniska studier och är på väg mot en börsintroduktion.

– Kapitalanskaffningen gick på mindre än två veckor. Intresset för våra projekt är väldigt stort, vilket är mycket glädjande. Idag finns inget läkemedel mot Alzheimers sjukdom, så marknaden är enorm, säger Johan Sandin, vd för nybildade AlzeCure Pharma AB.

Finansieringen av de kommande säkerhetsfarmakologiska studierna är därmed säkrad och man kan även närma sig den kliniska fasen.

Planerad intro 2018

Planen är en börsintroduktion av AlzeCure Pharma på First North under senare delen av 2018. Målet är att ta in ytterligare cirka 100 miljoner kronor.

Stiftelsen AlzeCure bildades av några av landets mest erfarna läkemedelsutvecklare efter att Astra Zeneca lagt ner sin forskningsverksamhet i Sverige. I AlzeCure Pharma AB finns två av stiftelsens mest mogna forskningsprojekt; det av Swelife finansierade AlzStatin, som siktar på att behandla Alzheimer i ett tidigt skede samt NeuroRestore, en läkemedelsterapi för att lindra symptomen av sjukdomen.

For a competitive life science ecosystem in Sweden

With support from: