Dubbel seger till hyllade diagnostikbolag

Daniel Martinez Molina och Michael Dabrowski, CSO respektive vd för Pelago Bioscience.

Pelago Bioscience och Saga Diagnostics kammade hem segern i var sin tävling under Nordic Life Science Days som avslutades i Malmö på torsdagen. De båda bolagen har tidigare fått stöd från Swelife för sitt lovande arbete inom precisionsdiagnostik.

Pelago Bioscience vann Nordic Stars Award, priset som NLS Days tilldelar ett nordiskt bolag life science-bolag som visat ”enastående talang inom innovation och entreprenörskap”. Pelago Bioscience har utvecklat och patenterat en diagnostisk mätmetod, CETSA, som ska hjälpa läkare att definiera rätt medicin i rätt dos till den enskilda patienten.

Lao Saal, Saga Diagnostics.

Saga Diagnostics segrade i tävlingen Startup Challenge där grundaren Lao Saal i konkurrens med 15 andra nordiska bolag levererade en skarp tre-minutspitch om bolagets framsteg inom precisionsdiagnostik inom cancer. En enig juryn, bestående av tre life science experter och en investerare, utsåg Saga Diagnostics till tävlingens vinnare.

Åsa Wallin, utlysningsansvarig på Swelife, är glad över bolagens framgångar:

– Vi gratulerar Saga och Pelago till vinsterna och tar även deras fina framgångar som ett kvitto på att Swelife gör ett gott urval av bolag att stödja i sina utlysningar. 

 

For a competitive life science ecosystem in Sweden

With support from: