SVT-inslag om hur bakterier snabbar på sårläkning

SVT:s program Vetenskapens värld på besök hos PI Mia Philipson.

Ett plåster som läker ett sår på mindre än halva tiden är en produkt som lär finna sin marknad. För de miljontals diabetiker som drabbas av kroniska sår som vägrar läka är värdet av det här Swelife-finansierade acceleratorprojektet så mycket större.

I veckan som besökte SVT:s Vetenskapens värld Uppsala och teamet bakom den banbrytande upptäckten.

Se projektets PI professor Mia Philipson berätta om arbetet. I slutet av inslaget ser du den slående effekten av de sårläkande bakteriernas arbete för att snabba på sårläkningen.

Swelife har finansierat projektet med sammanlagt 4,7 miljoner kronor. 1,4 miljoner av dessa fick projektet vid höstens acceleratorutlysning, som ger skjuts åt innovationsprojekt som räknas som de allra hetaste inom lite science i Sverige.

 

 

 

 

 

For a competitive life science ecosystem in Sweden

With support from: