Affärsutvecklarens 7 råd till dig som ska söka utlysningspengar

Affärsutvecklarens 7 råd till dig som ska söka utlysningspengar

Att läsa utlysningstexten kan verka självklart – ändå är det något som många slarvar med. Här delar affärsutvecklare Simon Jegou med sig av sju konkreta råd som kan vara lönsamma för den som vill söka medel i Swelifes utlysningar.

Simon arbetar vid LU Innovation och har också rollen som regional koordinator för Swelifes utlysningar och hands-on-modell.

  1. Läs utlysningstexten noga! I den hittar du all information som du behöver. Om du ändå är osäker, tveka inte att kontakta Swelifes regionala koordinatorer. Här hittar du kontaktuppgifter till dem.
  2. Svara klart och tydligt på alla frågor. Bedömarna ska inte behöva gissa sig till vad du menar eller leta efter kompletterande information.
  3. Var står ditt projekt idag och vilka är era projektmål? Hur planerar ni att uppnå dem? Se till att ha en tydlig plan för hur ni ska genomföra projektet.
  4. Tänk på att de mål och frågeställningar som ni sätter upp för ert projekt ska bidra till att verifiera er affärsidé, att minska riskerna för projektet och att öka era chanser att attrahera investerare längre fram i processen.
  5. Var tydliga med vem som ska göra vad i varje aktivitet. Hur är sammansättningen av ert team avgörande för ert projekts framtida framgångar?
  6. Var specifik i din budget när du beskriver kostnaderna, antalet arbetstimmar för varje arbetspaket samt om och hur de olika aktiviteterna ska medfinansieras.
  7. Sist men inte minst: undvik onödiga formaliafel! Det är så tråkigt när en ansökan underkänns av en sådan anledning.