En öppen, gratis tillgänglig portal för att samla redan befintligt web-baserat kunskapshöjande material för entreprenörer inom life science. Projektet kommer även att identifiera områden där material saknas och med hjälp av samarbetspartners utveckla kompletterande material. Detta kommer att fungera som ett nationellt kunskapsbibliotek och vara ett konkret verktyg för både innovationsstödet i Sverige och en kunskapsbank för entreprenörer och projekt. Portalen kommer att drivas och förvaltas av life science-inkubatorerna i Sverige.
Syfte och mål
Projektet kommer att ta fram web-baserade kunskapsöverförande material av relevans för akademiska innovatörer och entreprenörer, start-up- och tillväxtbolag samt mer etablerade företag inom life science. Materialet kommer att bilda en nationell resurs som tillgängliggörs för aktörer från hela landet genom en samlad webportal.
Förväntade effekter och resultat
Projektet kommer att leda till ökad kunskap om viktiga och relevanta områden för life science, bland innovatörer, entreprenörer och företag.
Planerat upplägg och genomförande
Områden som är lämpliga för ´on-demand´ webbaserade utbildningar prioriteras av styrgruppen. – Styrgruppen tillsätter mindre arbetsgrupper som jobbar aktivt med både innehåll och upplägg – Arbetsgrupperna tillsammans med projektledaren identifierar potentiella expertutförare som sedan spelar in materialet – Inspelat material läggs upp på projektets LMS (learning management system) och tillgängliggörs
Projektnummer
2021-03394
Stöd från Swelife
2 264 340 kronor
Huvudsökande organisation
Uppsala universitet – Uppsala universitet samverkan
Tidsram
oktober 2021 – september 2023
Kontakt
Andy Browning
andy.browning@uic.se