bebishand

Nu startar utmaningen Grand Challenge Prevent Childhood Obesity

Grand Challenge är en tävlingsdriven innovationsform som är ny för Sverige. Som form syftar Grand Challenge till att mobilisera aktörer att ta sig an en central samhällsutmaning. Inom ramen för detta projekt så använder vi den för att mobilisera engagemang att nå visionen om noll barnfetma vid skolstart 2030.

Grand Challenge Prevent Childhood Obesity riktar in sig till organisationer eller grupper av individer som i team tar sig an samhällsutmaningen barnfetma med lösningar om hur barnfetma kan förebyggas och ge alla en jämlik hälsostart i livet.

Här kan du läsa mer om utmaningen.

Fokus på utmaningen är förebyggande hälsa, och scopet är små barn, från tiden före graviditet till skolstart.

Hackathon-dags!

Det första steget i utmaningen är ett hackathon som vi driver tillsammans med SAS Institute. Den 21 december öppnar vi möjligheten för intresserade lag att anmäla sig till hackathon, och därmed ta första steget in i Grand Challenge.

Mer om hackathonet.

En del av Prevention barnfetma

Utmaningen är en del av Swelifes projekt Prevention barnfetma – för en jämlik hälsostart på livet som samlar Sverige kring samhällsutmaningen barnfetma med lösningar om hur barnfetma kan förebyggas och ge alla en jämlik hälsostart i livet.