labb och test
Foto: Monstera/Pexel

Test och Labb – nästa fas i Grand Challenge

Nu är det dags för den andra fasen i vår Grand Challenge – Test och Labb. Vi utmanar dig och ditt team att under hösten 2021 färdigställa en prototyp och genom den visa på hur barnfetma kan förebyggas och ge alla en jämlik hälsostart i livet. Fasen har en Öppen Ingång och öppnar upp för fler. Kolla här hur du anmäler ditt team!

Prototypen som ska färdigställas och testas ska vara beteendeförändrande, innovativ och besitta god potential att nå en marknad och skapa effekt.

Test och Labb genomförs under hela hösten 2021. Från start ger vi er som team skräddarsytt stöd baserat på era behov när ni ska experimentera och testa er Prototyp. Vi ger er även stöd genom Checkpoints där vi följer upp teamens progression samt rådgivning om finansiering för att realisera prototyperna.

Öppen ingång

Från Grand Challenge Prevent Childhood Obesitys Hackathon, som hölls i våras, bjuds lagen som kom på plats 1-5 in att delta i höstens Test och Lab. Utöver det har tre wildcards delats ut bland de andra teamen som deltog i Hackathon 2021.

För att möjliggöra för andra team med prototyper på produkter eller tjänster – vilka nödvändigtvis inte var med i Hackathonet – att bidra till att lösa samhällsutmaningen med barnfetma startar den andra fasen med en Öppen Ingång. Genom den öppna ingången så möjliggör vi för fler team med mogna lösningsförslag att bli en del av denna Grand Challenge.