Swelifes Hands-on

Swelifes Hands-on

Funderar du på att söka en av Swelifes utlysningar? Kanske har du redan fått pengar men funderar över vad som händer nu. Då kan du vända dig till Swelifes regionala koordinatorer för vårt projektstöd Hands-on.

Det här är Swelifes Hands-on

Hands-on erbjuds alla projekt som deltar i Swelifes utlysningar – och den är till för just dig och ditt team. Detta oavsett om ditt projekt eller företag tillhör till exempel universitet, institut, näringsliv eller hälso- och sjukvården.


Själva idén med Hands-on är att skapa de allra bästa förutsättningarna för att projektet ska få större möjligheter till finansiering, nå kommersialisering och i framtiden bli till nytta för tänkt patientgrupp.

Det här innehåller Hands-on

Innehållet i Hands-on sätts ihop beroende på just ditt projekts förutsättningar och behov. Erbjudandet är:

  • Före utlysningen-rådgivning. Om du ska ansöka till en av Swelifes utlysningar, hör av dig i god tid (senast två veckor) innan det att utlysningen stänger till en av Swelifes regionala koordinatorer så ni kan gå igenom föreslaget projekt och eventuellt även se över ansökan om den är klar. Matchar er idé tanken med utlysningen? Håller ansökan för granskning eller behöver ni komplettera med något? Kanske finns det något förtretligt formaliafel som koordinatorn kan få syn på. Detta är ingen garanti för att just ditt projekt går vidare och får pengar men ger värdefull feedback både för ansökan och för projektet som sådant.
  • Inför intervju-coachning. Förhoppningsvis har ditt teams ansökan gått vidare till intervju. Då kan du få tips och coachning inför intervjun.
  • Återkoppling på er affärsidé och er fortsatta affärsutveckling. Koordinatorerna har en lång erfarenhet av affärsutveckling och kan ge dig och teamet en bra skjuts framåt. Hur ser ert nästa steg ut? Inte minst om ni redan fått pengar så är detta ett viktigt steg. Koordinatorerna kan guida vidare, tipsa om finansiering och komma med goda råd.

Så här gör du & kontakt

Det är Swelifes regionala koordinatorer som jobbar med Hands-on. Kontakta den koordinator som finns närmast dig. Kontakta koordinatorn redan innan du ansöker till en utlysning. Kom ihåg att vara ute i god tid!

Koordinatorerna

Göteborg
Göran Leonardsson
Sahlgrenska Science Park
goran.leonardsson@sahlgrenskasciencepark.se
+46 706 31 01 42

Lund
Cecilia Jädert
LU Innovation
cecilia.jadert@innovation.lu.se
++46 46 222 15 07

Stockholm
Patrik Blomqvist
Karolinska Institutet Innovations AB
patrik.blomquist@kiinnovations.se
+46 70 67 860 82

Linköping
Ali Moshfegh
LiU Innovation
ali.moshfegh@liu.se
+46 13 28 89 15

Umeå
Peter Jacobsson
Umeå Biotech Incubator (UBI)
peter.jacobsson@ubi.se
+46 73 280 11 15

Uppsala
Andy Browning
+46 18 471 35 59
andy.browning@uuinnovation.uu.se

Det är INTE Hands-on

  • Hands-on är inte samma sak som en inkubator, innovationskontor, innovationshub eller liknande. Om du redan sitter i en inkubator, erbjuds samma typ av stöd som Swelifes regionala koordinatorer ger. Kolla med din inkubator om vilken hjälp du kan få där. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss ändå, förstås!
  • Vi hjälper dig enbart med ansökningar till Swelifes utlysningar, inga andra.
  • Om ditt projekt har behov av exempelvis juridisk kompetens, hänvisar vi vidare till sådan expertis. Det står inte Swelife för.